Anne S. de Jong

Stratch Anne S De Jong 500x333

Your Wish = Your Command

  +31 (0)6 22 99 94 75

Anne S. de Jong (1965) is de drijvende kracht van STRATCH. Hij staat bekend als een betrokken organisatieadviseur en facilitator van veranderingsprocessen. Met aanstekelijke energie inspireert hij managers en medewerkers om samen talenten te ontwikkelen en successen te vieren. Anne's aanpak is gebaseerd op de Creatiespiraal van Marinus Knoope: mensen zijn bedoeld om hun wensen te realiseren.

Sinds 1988 werkt Anne als adviseur op het raakvlak van strategie, bestuur, structuur en cultuur. Van 2000 tot 2006 was hij daarnaast voorzitter van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS). Van 2006 tot 2012 was hij lid van het bestuur van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). In die rol creëerde hij de Canon van het Adviesvak. Als voorzitter van Beyond Consultancy faciliteert hij – ‘ter leering ende vermaeck’ – reflecterende gesprekken met topbestuurders over ‘besturen onder druk’. Anne werd in 2014 gekozen als gemeenteraadslid voor D66 Hilversum.

Anne houdt van taal en geeft graag interactieve presentaties, waarbij hij inzichten en praktische tips deelt. Zijn workshops zetten aan tot gedragsverandering en actie, vaak met nieuwe overtuigingen en blijvend resultaat tot gevolg. Daarnaast heeft Anne plezier in het vitaliseren van vergaderingen en bijeenkomsten als dagvoorzitter.