Vertrouwen in de toekomst

Het motto van de nieuwe coalitie, de komende regering van Nederland, is “vertrouwen in de toekomst”. Dat klinkt op het eerste gehoor redelijk geruststellend. En tegelijkertijd vraag ik me af: moeten we dat hebben? Kunnen we dat krijgen? Of is dat wat het komende kabinet gaat creëren? Of kunnen wij zelf iets doen? Hoe doe je dat eigenlijk: vertrouwen creëren?

Pin It

Lees meer

Waaraan herken je vitale mensen?

De twaalf dingen die vitale mensen altijd doen:

Pin It

Lees meer

Zo doe je dat: vitaliteit creëren

Sinds 1999 zijn de professionals van STRATCH gericht op het creëren van vitaliteit in teams en organisaties. Door leidinggevenden te inspireren en te faciliteren om de (natuurlijke) krachten, talenten en ambities van mensen optimaal in te zetten en te ontwikkelen.

Pin It

Lees meer

Vitaliteit en wiskunde!?

In mijn coaching- en advieswerk maak ik regelmatig gebruik van de door David Gleicher ontwikkelde formule voor verandering (en dat terwijl ik toch een echte alpha man ben). Gleicher ontwikkelde de volgende, mathematisch uitziende,  formule:

V = O x V x Es > W

Pin It

Lees meer

The best way to predict the future...

Er zijn 2 manieren om naar de toekomst te kijken. De eerste manier is om de toekomst te zien als 'iets' wat op je af komt. Onbewust ga je er dan van uit 'dat er één toekomst is' en dat die min of meer autonoom zich buiten jouzelf voltrekt.

Pin It

Lees meer

  • 1
  • 2